Saftig banankaka.

Saftig banankaka

Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 väl mogna bananer
1 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Till servering
Vaniljglass, grädde eller mascarpone med vaniljsocker.

Så här gör du
Vispa ägg och strösocker pösigt. Använd gärna elvisp.
Tillsätt vaniljsäcker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
Skala och mosa bananerna med en gaffel.
Tillsätt bananmos, flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
Häll smeten i en smord rund form, ca 22 cm i diameter med avtagbara kanter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 45 minuter.
Låt kakan svalna några minuter. Stjälp över kakan på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumpstemperatur.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0