Vila i frid.

Imorse var jag iväg med J och hans föräldrar för att ta farväl av J:s farmor som gick bort i måndags förra veckan. Hon blev 91 år gammal. Vi fick se henne en sista gång innan hon skulle kremeras för att  vid ett senare skede jordsättas uppe i Östersund, där hon kommer ifrån. Det var väldigt fint och det rann lite tårar längst med kinderna, men vi kände samtidigt en lättnad över att hon nu har fått gå över till andra sidan, efter att ha haft det väldigt jobbigt ett tag nu på slutet.

Vi kommer sakna dig så. Vila i frid!

Ny vecka.

Då var helgen över.. Varför går de så fort.. Den här helgen förlorades ju en timme också, typiskt.. Fast det är i alla fall skönt att vi gick in i sommartid, då är det ju ett steg närmare sommaren =) Me like! Jag gick upp med J imorse och han gjorde frukost till oss,det är ju så mycket mysigare att äta tillsammans.

Helgen har ägnats åt en del shopping. I lördags var vi i Vällingby centrum och där hittade jag en superfin skjortklänning från Lindex. Meningen var först att införskaffa någon av klänningarna i reklamen som går nu, men väl där tyckte jag inte att de var så snygga. Igår var vi en sväng ut till Sickla köpcenter, där jag hade lagt undan det sista paret av ett par svarta tygskor på dinsko som har gått åt som smör. De kostade ju bara 199 kr så jag förstår att många ville ha dom, men det var bara de svarta som gick åt. Så nu är jag ägare av ett par svarta, snygga och sköna tygskor som jag ska ha i vår. Vi var även in en sväng på stadium, där jag köpte ett par skidhanskar i GoreTek-material och en vindtät mössa som jag ska ha på mig när vi är i Storvallen över påskhelgen. J var gullig och köpte ett par coola skidglasögon till mig också, som jag ska ha en av dagarna när jag och J tar en tur till Åre. Jag blir vass i backen.. hahaha.. Nu är det bara ett bra underställ som ska införkaffas men det ska vi kolla på på en affär på vägen upp till Storvallen.

Nu ska här läsas lite. Tuddelu!

God morgon.

Jag vaknade kl.7 imorse och var jättepigg.. Konstigt när jag annars sover till i alla fall 9-10-tiden. Sitter nu och kollar lite på tv. J ligger fortfarande och sover. Ska snart gå in och pussa lite på honom, så vi kan äta lite frulle. =)

Idag vill jag köpa några klänningar på Lindex och kolla på ett par vårskor. Vi får se vad det blir. =)

Let´s Dancefinal.

Nu får vi med spänning vänta och se vem som vinner Let´s Dance. Jag håller på Laila. Hon är helt klart ett strå vassare. Hennes sista dans var helt magisk.

HEJA LAILA!! =)

Glad.

Intervjun gick jättebra! Är så glad. Det var två som var med under intervjun och ställde frågor och de var båda jättetrevliga. Det var en riktigt bra stämning tyckte jag och vi skrattade och samtalade mer öppet än vad jag hade trott. Jag kände mig jättevälkommen. Jag vet inte om jag fick jobbet än, men det verkade väldigt positivt. Jag ska komma tillbaks tisdagen den 7 april så ska jag få besöka de tre förskolor som sökte personal. Den nyöppnade förskolan lät riktigt spännande. Jag skulle få börja i augusti om jag få en anställning, vilket är toppen för då har jag fått min examen plus att jag får ett skönt sommarlov. Nu får vi hålla tummarna för att det blir en anställning för mig. =)

Nu ska jag dammsuga lite här hemma för det är så dammigt.. Fast jag håller på att somna för det tar på krafterna att ladda för en jobbintervju och efter när allt släpper så blir man astrött, i alla fall jag.. =) Sen ska jag njuta av en välbehövd helg.

Trevlig helg!


Intervjudagen.

Jaha nu sitter jag här och börjar bli riktigt nervös.. Vet att jag inte behöver vara det, men det är ofrånkomligt.. Intervjun närmar sig med stormsteg.. Bara 3 timmar kvar nu.. Ska åka om 2 timmar.. Ni får alla hålla tummarna för mig =)

För övrigt är jag fortfarande förkyld.. Trodde jag hade tappat rösten imorse, vilket hade varit pricken över i:t, men den kom tillbaks.. Så nu är jag mest slemmig i halsen.. Får trycka i mig några alvedon innan jag åker så ska det nog gå bra.

Nu ska jag öva ytterliager lite till på intervjufrågor från boken Jobbguiden. Och så ska jag ta och äta lite lunch. Hoppas jag inte blåser bort sen när jag ska gå ut, för det verkar blåsa en del..

Snooor.

Ja shit va man är snorig och täppt i bihålorna. Jag har testat en sån här nässpruta som man ska använda för att sjöla ur bihålorna och det har väl gått sisådär. Blir täppt på en gång efter användandet.. Sov för övrigt riktigt dåligt i natt för det var så jäkla varmt. Speciellt på morgonen när solen börjar ligga mot vårt fönster.. Det blir värsta bastun..

Har annars suttit hela dagen och övat på intervjufrågor inför morgondagen, det går väl som det går med ett kilo snor i skallen (Ursäkta om jag äcklar någon). Jag börjar bli lite nervös... Har för övrigt suttit inne hela dagen och inte varit ute i fina solen något. Kanske ska sätta mig på sägen och öppna fönstret lite så jag får lite frisk luft i alla fall. Kan ju vara bra mot förkylningen. Imorn måste ni hålla tummarna för mig kl. 14 och frammåt. Jag lovar att berätta hur intervjun gått efteråt.. =)

CSN.

Idag kom ett efterlängtat CSN. Woho! Skulle vilja införskaffa ett par nya vårskor och två superfina klänningar från Lindex. =)

Nu blir det intervjuövande med älsklingen.

Förkyld.

Usch.. Jag känner mig tjock i hela huvudet.. Bihålorna är fulla och det ömmar i hals, nacke och öron. Usch, säger jag bara.

Var på föreläsning i skolan idag mellan kl.9-11.30.. Det gav inte speciellt mycket kände jag, fast det kan ju ha berott på mitt huvud som kändes så tungt.. Det ska bli skönt att sätta igång med C-uppsatsen på allvar nu..

Nu ska jag förbereda mig inför arbetsintervjun på fredag.. Egentligen skulle jag vilja sovaaa...

Trött.

Idag har jag varit i skolan hela dagen.. Träffade P och vi satt och gick igenom vår planering inför c-uppsatsen. Klockan 13 skulle vi träffa handledaren för andra gången. Allt som vi hade kommit fram till innan träffen med handledaren, visade sig inte var bra. Men under träffen fick vi många bra tips och kom fram till ett bra syfte så nu känns allt så mycket klarare.. Skönt!

Vad är det med vädret egentligen? De är soligt och fint och helt plötsligt blir himlen svart och snön kommer och öser ner. Dock var det bara en kort stund, vilket var väldigt skönt, men ändå... Nu vill jag ha sommar med värme och en massa sol.. På söndag ändrar vi till sommartid och det känns toppen! Sommar, sommar, sommar! =D

Jobbintervju inbokad.

Jag är glad! För en liten stund sedan ringde chefen för förskolejobbet jag sökte för en vecka sedan. Hon ville att jag skulle komma på en intervju.. Vi bokade in nu på fredag kl.14, så då får alla hålla tummarna för mig. Det är en nyöppnad förskola med inga åldersavdelningar utan alla jobbar med alla barn.. Toppen! Då får man mycket variation.. =) De sökte tre stycken förskollärare till augusti, så det skulle ju vara perfekt om jag fick jobbet. Men jag vet att det är viktigt att inte hoppas för mycket. Nu är det bara att fokusera och vara väl förberedd på intervjun. Sen får man vänta och se, men hon verkade väldigt positiv och trevlig.. =)

Ljuset i tunneln.

Ja då har man suttit hela helgen och pluggat.. Jag måste säga att jag känner mig riktigt duktig. Jag är nu klar med resttentan, 2 uppgifter på distanskursen och tentan för kursen jag läser nu på Universitetet. Den sista sitter älsklingen och rättar just nu. Han är så go som hjälper mig med det så fort jag ber honom.. Imorn ska jag finlira på alla uppgifter och även göra den sista uppgiften på distanskursen. Då´är hela den kursen avklarad sen =) Skulle vara skönt om man sedan endast kunde fokusera på C-uppsatsen och inte ha en massa andra kurser drällandes...

Nu blir det en promenad i det dåliga vädret för någon luft måste man ju få.. Igår fick vi i alla fall lite eftermiddagssol när vi promenerade, men idag blir vi blöta... Känns ju lite ruttet att den här fina helgen har bestått av innesittande och konstant pluggande, men som sagt ljuset är nära nu.. =)

Plugg, plugg, plugg.

Ja så började dagen med en liten sovmorgon för att ta igen efter praktikens tidiga mornar... Klev upp kl.9 och satte mig i princip direkt vid datorn och började plugga.. Jag har ju så mycket nu.. Resttenta, distanskursuppgifter och examinationsuppgiften till den nuvarande kursen. Mycket att göra minsann....

Igår var jag på söka jobbkurs hos Lärarförbundet och den var riktigt bra faktiskt.. Många tankar krin jobb och ansökan väcktes och det kommer bli spännande att komma ut i det verkliga arbetslivet. =)

Nu ska jag återgå till pluggandet... Ingen rast, ingen ro...

Sista praktikdagen.

Idag var sista praktikdagen för min del, vilket jag känner var väldigt skönt.. Nu längtar jag efter att få börja jobba istället. Härnäst väntar C-uppsatsen och sedan är jag förhoppningsvis färdig.

Snart ska jag iväg på en "söka jobbkurs" som lärarförbundet anordnat, vilket jag tror är väldigt bra inför mitt jobbsökande nu i vår..

Solen skiner och det känns så härligt att våren äntligen är på ingång. Jag längtar till varma sommaren..


Trötter..

Ja usch va trött jag är... Känns som jag kan lägga mig i dvala och sova flera dagar... Har precis tvättat klart och sitter nu och slappar i soffan och ögonlocken börjar kännas som två tyngder.. Ska hoppa i säng tidigt idag tänkte jag, runt 21 nån gång... Det blev ju så sent igår..

Jag skickade iväg första jobbansökan igår =) Hoppas de kommer gilla mig...

Äntligen helg.

Shit va skönt det ska bli med lite ledighet.. Är helt slut... Skulle kunna sova i flera dygn. haha..

Hade min första, av tre lektioner, på praktiken idag och det gick hyffsat... Jag hade en grupp med 8 barn 4 pojkar och 4 flickor.. Tanken är att jag ska ha samma barn under de två resterande lektionerna också, så att de är lite medvetna om mitt tema.. Lektionen jag hade idag var okej... De var lite stökiga, men jag tror att det var för att de aldrig haft mig innan och för att vi satt i mysrummet bland sofforna, där det kan vara lätt att tappa fokus.. Detta tar jag med mig till nästa lektion jag har.

Nu är det fredag och inte vilken fredag som helst, utan fredag den 13:e.. Har inte haft någon otur än.. Peppar, peppar, ta i trä.. Haha =) Nej men jag har aldrig märkt av någon otur på just denna dag... Känner att det inte kan bli så mycket värre än vad det redan varit tidigare i veckan..

Trevlig helg!


Trött...

Är såå trött.. Var helt död i skolan i dag och är lika trött nu.. haha.. Får lägga mig tidigare. Ikväll måste det bli tidigt eftersom det är praktik imorn, så då blir det en tidig morgon och samma sak på fredag.

Idag var det workshop i skolan och vi gick igenom hur man skulle kunna strukturera upp sitt arbete under VFU:n. Jag tyckte den var väldigt bra och informativ.. Så nu känns det lite klarare i skallen... Hoppas bara att det går bra att genomföra detta under VFU:n. =) Nu har jag suttit och strukturerat och planerat mitt arbete lite, så jag känner mig lite mer förberedd.

Längtar till helgen! =)

Såhär känner jag mig...


Bloggtorka.

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här. Tänkte dra lite saker som hänt sedan jag sist skrev något här. I lördags var jag och J och såg på Män som hatar kvinnor. En väldigt bra film som väckte mycket känslor. Jag har inte läst boken, det hade J och han bekräftade att de hade fått med allt det viktiga i filmen. Han tyckte att filmen kompletterade boken bra.

I söndags var vi på en husvisning, vi har trappat ner lite på det. Mäklarna börjar känna igen oss nu.. =) Vi var i alla fall på en husvisning på ett fristående hus i Råcksta. Det var lite litet för vår smak och lite dum planlösning, men annars var det fint. Det hade en stor tomt på 900 kvm som gick rakt upp från baksidan av huset. Många soltimmar...
Vi ska gå på en visning nästa söndag till ett drömhus, enligt både mig och J =) Verkligen jättefint och stort hus med stor fin tomt i Skälby.

Igår var jag på föreläsning i skolan, men Jag och E gick i pausen för vi tyckte det blev lite väl mycket bedömning för vår smak. Hon skulle följa med mig till stadsbiblioteket och låna en bok till en av mina lektioner till VFU:n, men alla var utlånade där, så vi fick åka till östermalms bibliotek. Där hade dem ett exemplar som jag kunde låna. Sedan gick jag och E och köpte sushi och tog med oss det hem till E där vi hade en trevlig liten lunch.
Jag åkte runt fem-tiden till min kära storasyster och umgicks lite med henne och hennes hund T, som jag är moster till.. hehe.. för hanär verkligen hennes lilla bebis... sååå söööt! =) Love you both!

Idag var det basgruppsdag med föreläsning... Den var inge vidare.. Höll på att somna igenom hela + att mitt arsle värkte som bara den efter att ha suttit i 3 timmar på en hård trästol... Hon drog dessutom över föreläsningen 10 minuter... Ogillar sånt skarpt, är man föreläsaren ska man ha strukturerat upp så att man hinner med allt på den satta tiden..

Nu är jag hemma och ska väl egentligen plugga, men jag är så jäkla trött.. Så orkar inte göra någonting... Det blir inte bättre av att jag under hela denna vecka och måndag, tisdag och onsdag nästa vecka börjar tidigt... Jag är så morgontrött... Nej kan förhoppningsvis plugga mer imorn efter workshopen som jag tror är bra inför VFU:n.

Torsdag.

Idag känns det som jag hunnit med en hel del... Jag känner att jag är på rätt spår med examinationen och jag har kommit igång med distanskursuppgifterna. Jag hoppade föreläsningen idag för jag kände att jag behövde den här tiden att jobba med alla dessa uppgifter.. Och när föreläsningsloggarna ändå läggs ut på moodle känns det lite onödigt att gå.. J jobbar hemma idag med eftersom han är lite krasslig, så jag har trevligt sällskap :) Vi ska nu iväg ut och äta lite lunch. Ska åka förbi bibblan sedan tänkte jag och hämta en bok som jag tänkte använda på en av lektionerna jag ska hålla i.. Men först blir det maaaat! :D

Mm... Gott med Leila.

Sitter och kollar på Leila på landet på tv4+.. Hon gör en massa gott med bland annat jordgubbar =P Smarrigt!

Blir så sugen på jordgubbar och glass och en massa annat gott när jag tittar på Leila... Åhh vad ska jag ta och äta...?


Tvättstuga.

Jag hatar tvättstugan här.. Alltid något som inte fungerar. Idag fungerade inte torktummlaren, som vanligt. Den är trasig var och varannan gång jag har tvättid. Som tur var var det ingen annan i tvättstugan så jag kunde torka i de andra torktummlarna som egentligen hör till snabbtvätten... J fick skicka iväg ett argt mail till husvärden och klaga.. Den är jobbig, torktummlaren, för den röda luddtömningslampan börjar lysa efter ett kort tag även fast det inte finns något ludd, vilket medför att det inte kommer någon värme... Så irriterande! Ska bara ner en gång till och hämta de torkade handdukarna, sedan kan kvällslugnet börja. J står och lagar lite mat till oss. Ikväll blir det laxköttbullar, potatis och rester av en smaksatt creme fraichsås. Är riktigt hungrig nu... =P

Kort dag.

Jag klev upp kl 6 imorse och kände inte av något illamående... Jag gjorde mig iordning och åkte iväg till praktiken.. Väl där visar det sig att de ska på teater... Jag följer inte med för jag blir inte ens tillfrågad.. Utan jag sätter mig i klassrummet och planerar lite inför mina lektioner.. Jag åker hem efter 45 minuter.. Kändes ju "lite" onödigt att kliva upp så tidigt och åka dit bara för att vara där så kort tid, men samtidigt lite skönt att få komma hem tidigt. Hoppas min handledare är frisk imorgon, så jag kan prata lite med henne och påbörja min uppgift.

Nu ska jag välja de mål jag ska sträva efter i mitt arbete på praktiken. J jobbar hemma idag så jag kommer ha sällskap hela dagen.. Ska tvätta kl 16-19... Usch! Avskyr....

Illamående.

Vaknade kl 4 imorse och mådde så j*la illa. Jag skulle haft praktik idag men när jag klev upp kvart i 6 efter att ha vridit mig i två timmar av illamående bestämde jag mig för att vara hemma. Jag sov sedan till kvart i 11... Var så jäkla trött... När jag vaknade och skulle gå på toaletten började jag blöda näsblod... NÄSBLOD!!! Jag blöder typ aldrig näsblod och nu kom det bara av att jag gick på toaletten... Riktigt skumt säger jag bara...

Tydligen var handledaren sjuk idag så det hade inte varit så det gjorde inta så mycket att jag var borta just idag, L som är på samma praktik gick efter en timme. Hon ska tydligen vara sjuk imorn med, så jag får se hur länge jag stannar.. Jag ska sitta och planera lite hur jag ska göra min uppgift, men sen går jag nog innan lunch...

Stressad.

Helgen har inneburit en hel del mat. Torsdag - Sushi,  Fredag - Middag på Restaurang Kungsholmen, Lördag - 3-rätters middag hemma hos oss, Söndag - Brunch på Kvarnen... Man känner sig rätt mätt efter all denna mat.. men gott var det.. =)

Usch, jag känner mig så jäkla stressad över allt som har med skolan att göra.. Känner att det kommer bli jobbigt att hinna med allting.. Igårkväll när jag la mig snurrade mitt huvud av en massa tankar om hur jag ska hinna med allting och jag blev väldigt stressad.. Inatt mådde jag dessutom dåligt, så det blev dåligt med sömn och beslutade därför för att vara hemma från skolan idag.. Skönt att få vila ut sig lite... Känner även att jag måste börja planera inför VFU:n som börjar imorgon och såg först idag att det är en rejäl VFU-rapport som ska skrivas... Det tar aldrig slut! Jo det gör det, och om jag får distanskursen avklarad är denna tiden över fortare än kvickt. =)

RSS 2.0