Handledarträff.

Dagen började med att jag, J och hans föräldrar tog en biltur runt områdena där vi har tänkt köpa hus. Det var mycket nytt för dom. Dom kommer från Kramfros och har inte så bra koll på olika områden i Stockholm, men nu vet dom i alla fall på ett ungefär vad vi söker oss till för trakter. =)

Jag skulle ha handledarträff idag kl.13-14, inför C-uppsatsen och eftersom bilturen tog längre tid än väntat blev jag avsläpt vid T-banan i Vällingby och ta mig till skolan.

Man blev väl kanske inte så mycket klokare på träffen, men det kändes bra att få bolla mina och P:s idéer med henne. Vi bestämde en ny träff om ca 2 veckor och då har man kommit igång lite mer och kan prata lite mer med henne och då kan hon kanske ge lite mer feedback.

Jag hittade vårt drömhus för en liten stund sen.. Nu önskar jag att vi skulle kunna köpa det. Allt var verkligen perfekt... Åhh...

Snart bär det snart av till restaurang Kungsholmen, där vi ska äta middag med J:s föräldrar. Det ska bli smaskigt. Vi var ju på Dramaten igårkväll och såg "Muntra fruar i Windsor". Den var väl rätt okej, kanske inte min stil att gå på teater jag ser hellre en bra film på bio, men det var absolut en erfarenhet rikare. =)



Utmaning.

UTMANING: VARJE SVAR MÅSTE BÖRJA MED BOKSTAVEN I DITT NAMN
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

 

1. Vad heter du?: Nathalie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Nota
3. Flicknamn: Nina
4. Pojknamn: Niklas
5. Yrke: Naprapat
6. Färg: Neonrosa

7. Klädesplagg: Nattlinne
8: Mat: Nachos med tillbehör
9: Sak i badrummet:  Näshårstrimmer.. Haha..
10. Plats/stad: New York
11. En orsak att vara sen: Nattsömsbrist.. Haha kom inte på nå bättre
12. Något man skriker: När ska vi gååå! Haha
13. Film: National treasure
14. Något man dricker: Nyponsoppa
15. Band: Nirvana
16. Djur: Noshörning

 

Jag utmanar nu er!

Skriv gärna en kommentar på detta mail om du gör testet, så jag kan få se dina svar.

 

 


Läsning.

Dagen har ägnats åt läsning. Håller nu på att läser Att organisera kunskap på datorn och har innan läst klart Varierande undervisningspraktiker. Denna litteratur ska nämligen vara läst tills imorgon, då vi ska prata lite om den på seminariet. Jag tycker det är hemskt tråkigt... Men snart är jag klar med den här texten med.. Ska försöka hinna göra lite på distanskursen idag med och senare idag ska jag städa lite. Mycket att stå i...

Igår kom J:s föräldrar ner till Stockholm för att hans pappa fyller 60 år. Så vi ska umgås med dom en del denna vecka. Imorgon ska vi på teater och se Mörkrets makt på dramaten. På fredag blir det ut och äta på restaurang. På lördag vet vi inte riktigt vad som ska ske på dagen men vi ska i alla fall bjuda på middag hos oss och på söndag blir det brunch på Kvarnen. En fullspäckad helg om inte annat =) Ska bli riktigt trevligt!

Idag kom även CSN så man känner sig lite rikare.. Det är alltid välkommet. =) Jag måste hinna sitta och pyssla lite idag också. Ska göra ett födelsedagskort till min kära storebror som fyller år nästa söndag, 8 mars. Vill även göra lite påskkort, så ska nog försöka göra det efter städningen och innan J kommer hem och maten ska göras.

Kungligt bröllop.

Och så var de äntligen förlovade. Kronprinsessan Viktoria och Daniel kommer bli man och fru försommaren 2010. Önskar dem all lycka till!

Idag har jag haft en trevlig dag på stan med N, vi var på bokrean och hittade en väldigt söt barnbok som vi båda köpte och sedan strosade vi runt i Gallerian och shoppade lite. Vi lunchade sedan på Stash och fortsatte med lite mer shoppande. =) Jag shoppade lite basvaror som linnen och leggins och hittade även en snygg grå lång cardigan på rean på HM, har letat efter en snygg, grå, längre cardigan och tyckte det var perfekt när jag hittade en för en hundring. =P

Nu har jag även fått låna böckerna för kursen så nu har jag typ alla, vilket är toppen. Jag sparar in lite pengar på det och så gör det inte så mycket att jag shoppar... Kan jag ju intala mig =P

Idag är det fettisdagen så tryck i er lite semlor ikväll! Haha


Jobbigt.

Idag började andra kursen på Allmänna utbildningsblocket 3. Ett steg närmare slutet, men efter introt och seminariet idag känner jag mig väldigt stressad och orolig över hur detta ska gå... :S

Jag har i alla fall ordnat litteraturen som jag ska låna av snälla söta N. Jag ska träffa henne imorn då vi ska ta en lunch i stan. Då hinner jag läsa det som ska läsas till torsdag. Känns jättebra att kunna spara några slantar.. Hihi




Söndag.

Jag tycker inte om söndagar, eftersom det innebär att helgen börjar närma sig mot sitt slut. Men jag ska rycka upp mig och göra det bästa av dagen. Idag ska jag och J åka på lite husvisningar. Det har blivit vår söndagsrutin. Vi kan dock inte köpa något än utan spanar mest vad som finns och hur budgivningarna går och sånt där. Vi vill lära oss så mycket som möjligt så att vi är redo den dagen vi ska köpa något.

Igår var vi och shoppade och jag var väldigt nöjd med det jag införskaffade. Jag köpte en ansiktsrengöringsserie från Weleda, en mineralfoundation och en ny mascara. Sedan köpte jag en tunika och en lite tjockare längre tröja på Gina Tricot. Älsklingen hittade ett par jeans med väldigt mycket rabatt och ett par nya badshorts, allt på Åhlens.

Vi hade bestämt att vi skulle äta årets semla igår och då traskade vi till Vete-katten som skulle ha väldigt goda sådana. Vi stod först i en aslång kö som det sedan visade sig var fel kö när vi äntligen kom fram. Vi ville nämligen ta med oss semlorna och då fick man gå till butiken och beställa. Vi som aldrig hade varit på Vete-katten hade ingen aning om att det fanns både en butik och ett café. Så när vi kom till butiken och tog vår nummerlapp var det 30 pers före. Som tur var gick turordningen väldigt fort då flera hade gett upp och gått. Tur för oss! :) När vi fått våra semlor valde vi att traska hem, det var ju fint väder.

När vi kom hem åkte vi och handlade på Vi-Superstore i Torsvik och när vi kom hem lagade vi entrecote med stekta rotfrukter i ugn och béasås. Mmm gott! Till efterrätt åt vi semlorna och de var goda men ingen av oss kände en förtjusning av att äta fler semlor i år. Så det var kanske årets första och sista semla... Vi hade sedan en filmkväll då vi såg filmen "Changeling". Den var jättebra och väckte starka känslor. Jag blev både arg och ledsen. En väldigt bra film som jag starkt rekommenderar.


Lite rikare..

Idag var jag iväg och sålde en bok för 80 kr, bra att bli 80 kr rikare och en bok lättare :) Innan satt jag och skrev lite på tentan för jag har störst koncentrationsförmåga på morgonen. Nu är jag omotiverad och gör en massa annat så pluggandet får väl fortsätta imorn. Ska försöka göra lite mer idag, men det är inte lätt när man inte känner sig motiverad..

Glömde berätta om en film jag såg i helgen som jag blev så arg och frustrerad av att se, "Eden lake". Asså jag satt och var rent av förbannad igenom hela filmen och speciellt i slutet med hur filmen slutar. Jag blev rädd över hur långt dumdristigheter kan gå och man förstår varför barnen är som dom är när föräldrarna visar sig vara lika idiotiska... ÅHH blir så arg bara jag tänker på den.. Så om ni är lika känsliga som jag så undvik att se den för den sitter kvar ett långt tag efteråt och tär på en.

En annan film som däremot var riktigt bra var Juno från 2007. Den berörde på ett finare sätt. Den är verkligen sevärd. :)


Nervös...

Idag ska den muntliga examinationen ske och jag är lite nervös. Vet ju inte vad som väntar. Vi kommer få ett fall som vi inte får veta innan vad det handlar om och sedan ska vi berätta hur vi skulle agera och ta hjälp av litteraturen och erfarenheter från praktiken mm. Tycker det är lite läskigt när man inte vet vad som komma skall... Men jag ska göra mitt bästa..

Idag fick jag äntligen mitt efterlängtade försenade CSN. Så nu kan jag äntligen köpa några saker jag behöver införskaffa. Aldrig roligt att gå med tom plånbok...

Önska mig lycka till idag! :)

Bloggen lyser med min frånvaro.

Fy mig... Jag har inte skrivit här på jättelänge.. Har haft så mycket annat på skallen att bloggen fått ligga nere ett tag..

Idag är det plugg, plugg, plugg som gäller... Imorn är det muntlig examination och på fredag ska en 5 sidor lång skriftlig examination in. Det är den jag sitter och skriver på nu. Eller ja nu sitter jag här och skriver, har tagit en liten paus. ;)

I lördags var det alla hjärtans dag. Jag och älsklingen åkte och handlade en chokladfondue. Sedan åkte älsklingen iväg själv och handlade maten och tillbehöver till fonduen (eller hur det nu stavas), medan jag började med maten lite lätt. När han kom hem höll han fram en bukett vita och rosa tulpaner och en påse med chokladpraliner. :) Så gullig!

Vi gjorde en god middag med stekt lammytterfilé i ugnen  och potatisgratäng med vitlöksbröd och sallad. Och till efterrätt dukade vi upp med en massa frukt att doppa i chokladfonduen. Smaskens!

Igår hann vi med hela 5 husvisningar, det var riktigt roligt. Ska bli spännande den dagen vi äntligen ska köpa något. Det är så mycket intryck som man ska ta in. Man ska tänka på planlösning och husets skick samt läget och tomt mm. Efter att vi varit på alla visningar som bestod av bara en massa radhus konstaterade vi att det bästa kanske är att köpa ett fristående hus där man får göra allt precis som man vill.. hihi :)

Nej nu ska jag plugga vidare!

So long!



RSS 2.0